Πόσες επαγγελματικές κάρτες να τυπώσω;

Ο αριθμός των καρτών που θα επιλέξει κανείς να τυπώσει είναι ένας μεγάλος γρίφος, τόσο γι’ αυτόν που ξεκινάει τώρα να φτιάξει για πρώτη φορά επαγγελματική κάρτα, όσο και για τον επαγγελματία που έχει χρόνια στην κατοχή του επαγγελματικές κάρτες. Το ερώτημα «Πόσες επαγγελματικές κάρτες να τυπώσω;» είναι κάτι που δεν απαντάται εύκολα και έχει να κάνει με τρεις παραμέτρους:

  • Με την ποσότητα των επαγγελματικών καρτών που χρειάζεστε
  • Με την τεχνολογία που υπάρχει διαθέσιμη αυτή τη στιγμή στην εκτύπωση επαγγελματικών καρτών
  • Με το κόστος για την εκτύπωση επαγγελματικών καρτών

 

Ποσότητα επαγγελματικών καρτών

Αρκετές φορές η ποσότητα των καρτών που χρειάζεστε είναι μικρότερη από την ποσότητα που μπορείτε προσφέρονται ως ελάχιστη ποσότητα εκτύπωσης. Ειδικά για επαγγελματίες που μόλις ξεκινάνε την επιχείρησή τους ή για εκείνους που αλλάζουν συχνά στοιχεία επικοινωνίας, ή τέλος για εκείνους που δεν δίνουν πολύ την κάρτα τους, η ποσότητα των 500 ή 1.000 επαγγελματικών καρτών είναι υπερβολική.

Είναι λογικό και απόλυτα θεμιτό οι επαγγελματίες αυτοί να μην θέλουν μεγάλες ποσότητες επαγγελματικών καρτών και να είναι ικανοποιημένοι με 200 ή 100 ή ακόμα και 50 επαγγελματικές κάρτες, αλλά πολλές φορές μια τέτοια ποσότητα δεν είναι εφικτό να παραχθεί σε συμφέρουσες τιμές με την υπάρχουσα τεχνολογία στην εκτύπωση, η οποία έχει περιορισμούς.

 

Τεχνολογία εκτύπωσης επαγγελματικών καρτών

Η εκτύπωση των επαγγελματικών καρτών γίνεται ουσιαστικά χρησιμοποιώντας δύο τεχνολογίες που έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  1. Offset εκτύπωση: Τεχνολογία εκατοντάδων χρόνων που παρέχει άψογη ποιότητα και χαμηλή τιμή. Δυστυχώς όμως έχει ελάχιστη ποσότητα εκτύπωσης τις 1.000 κάρτες και ο χρόνος εκτύπωσης είναι 5-7 εργάσιμες ημέρες.
  2. Ψηφιακή εκτύπωση: Σύγχρονη τεχνολογία που ουσιαστικά βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια και προσφέρει ελάχιστο χρόνο εκτύπωσης (1-2 εργάσιμες ημέρες) και ποσότητες που μπορούν να ξεκινήσουν από τα 10-20 τεμάχια. Δυστυχώς δεν προσφέρει την ποιότητα της offset εκτύπωσης , τουλάχιστον όχι ακόμα.

 

Κόστος εκτύπωσης επαγγελματικών καρτών

Το δεύτερο σχετικό μειονέκτημα της ψηφιακής εκτύπωσης είναι το αυξημένο κόστος / τεμάχιο που προσφέρει σε σχέση με την offset εκτύπωση, το οποίο πολλαπλασιάζεται όσο αυξάνεται ο αριθμός των καρτών που εκτυπώνονται, ενώ αντίθετα μετατρέπεται σε πλεονέκτημα, όταν ο αριθμός των επαγγελματικών καρτών είναι μικρός.

Το κατώφλι μεταξύ των δύο τεχνολογιών θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι τα 500 τεμάχια. Κάτω από 500 τεμάχια συμφέρει οικονομικά να εκτυπωθούν με ψηφιακή εκτύπωση και πάνω από 500 τεμάχια με offset εκτύπωση.

 

Τι προσφέρουμε στο MyKarta

Για την ικανοποίηση όλων των αναγκών, τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ταχύτητα, στο MyKarta προσφέρουμε τόσο ψηφιακές όσο και offset εκτυπώσεις. Για την ακρίβεια στη μεγάλη τους πλειοψηφία, οι εκτυπώσεις που προσφέρομε είναι offset καθώς είναι μια τεχνολογία που έχει σαφώς ποιοτικότερα αποτελέσματα. Ψηφιακή εκτύπωση χρησιμοποιούμε μόνο στις επαγγελματικές κάρτες που είναι λιγότερες από 500 τεμάχια ή στην περίπτωση που ο πελάτης επείγεται να έχει το συντομότερο δυνατό το αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση ο πελάτης μας ενημερώνεται για την μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί για την εκτύπωση των επαγγελματικών του καρτών και γνωρίζει επακριβώς το τελικό αποτέλεσμα.

Comments are closed.