Πληροφορίες – Συχνές ερωτήσεις

-- Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την παραγωγή των καρτών σας --

1Με ποιες τεχνολογίες εκτυπώνονται οι κάρτες μου;

Η εκτύπωση των επαγγελματικών καρτών γίνεται με απόλυτη ακρίβεια σε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας τόσο ψηφιακής εκτύπωσης όσο και offset.

Για εκτυπώσεις σε ποσότητες μέχρι 500 τεμ. καθώς και για εκτύπωση σε ειδικά χαρτιά η εκτύπωση γίνεται ψηφιακά σε σύγχρονες μηχανές όπως η Xerox iGEN3.

Για εκτυπώσεις σε ποσότητες από 1.000 τεμ. και πάνω η εκτύπωση είναι offset σε τετράχρωμη μηχανή Offset Heidelberg 70x100 εκ.

Η ποιότητα των εργασιών μας είναι αδιαμφισβήτητη και είμαστε σίγουροι ότι θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

2Τι είναι οι επιπλέον εργασίες που μπορούν να γίνουν στην κάρτα μου;

Πλαστικοποίηση

Η πλαστικοποίηση που πραγματοποιούμε είναι ένα mat φινίρισμα που σε συνδυασμό με τη λεία υφή του προσφέρει υψηλής ποιότητας εικόνα στις κάρτες σας. Η ματ πλαστικοποίηση είναι ιδιαίτερα δημοφιλής γιατί διαβάζεται εύκολα και δεν δημιουργεί μεγάλη αντανάκλαση του φωτός, ενώ και η υφή που προσφέρει στο άγγιγμα είναι πολύ καλύτερη από τις μη πλαστικοποιημένες κάρτες. Σημαντικό είναι ότι προσφέρει προστασία της εκτυπωμένης επιφάνειας από το νερό και τις δαχτυλιές και συνεπώς μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.

 

Τοπικό βερνίκι UV

Το τοπικό UV είναι μία λεπτή γυαλιστερή επικάλυψη από βερνίκι UV που υπάρχει σε μερικά σημεία της κάρτας τα οποία τονίζονται ιδιαίτερα όταν αντανακλά το φως επάνω τους. Είναι ανθεκτική στο πέρασμα του χρόνου και δεν υπάρχει φόβος να ξεφλουδίσει.

 

Ανάγλυφο τοπικό βερνίκι UV

Το ανάγλυφο τοπικό UV είναι μία χοντρή γυαλιστερή επικάλυψη από βερνίκι UV που υπάρχει σε μερικά σημεία της κάρτας τα οποία τονίζονται ιδιαίτερα όταν αντανακλά το φως επάνω τους. Είναι ανθεκτική στο πέρασμα του χρόνου και δεν υπάρχει φόβος να ξεφλουδίσει. Έχει ιδιαίτερα ικανοποιητικό αποτέλεσμα καθώς πέρα από το οπτικό αποτέλεσμα είναι πολύ ωραία και κατά την αφή καθώς προεξέχει σημαντικά από την λεία επιφάνεια της κάρτας.

 

Χρυσοτυπία - Ασημοτυπία

Η χρυσοτυπία ή ασημοτυπία είναι μια επίστρωση από χρυσό ή ασήμι που τοποθετείται στην κάρτα αφού πρώτα έχει γίνει σε αυτή πλαστικοποίηση. Η λεπτή αυτή γυαλιστερή επικάλυψη αντανακλά πολύ έντονα το φως και μαζί με το χρυσό ή ασημί χρώμα που έχει κάνει ιδιαίτερα επίσημη της επαγγελματική κάρτα. Είναι ανθεκτική στο χρόνο χωρίς να υπάρχει φόβος να ξεφλουδίσει.

 

Ανάγλυφο

Το ανάγλυφο είναι η διόγκωση μίας πλευράς της κάρτας σε συγκεκριμένα σημεία ώστε να ξεχωρίζουν από την υπόλοιπη κάρτα. Ουσιαστικά αυτό επιτυγχάνεται με την δημιουργία ενός είδους “ανάγλυφης σφραγίδας” που χτυπάει την κάρτα από την πίσω πλευρά και έτσι δημιουργεί τα διογκωμένα σημεία από την εμπρός πλευρά.

3Τι χρειάζεται για την προετοιμασία του αρχείου για εκτύπωση;

Η προετοιμασία του αρχείου για την εκτύπωση είναι σημαντικό να γίνεται με το σωστό τρόπο για να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές απλές συμβουλές για να μας στείλετε το αρχείο στη σωστή μορφή και να μην υπάρχει δυσκολία στην εκτύπωση, ανάλογα με τον τύπο αρχείου που έχετε.

 

 

Αποστάσεις από τις άκρες - Ξάκρισμα

ΞάκρισμαΟι κάρτες δεν θα πρέπει να σχεδιάζονται μέχρι την άκρη της κάρτας αλλά να υπάρχει πάντοτε 5 χιλιοστά εσοχή στα γράμματα και το κυρίως θέμα που υπάρχουν στην κάρτα.

 

 

CorelDraw (αρχεία .cdr)

Εδώ θα πρέπει να μετατρέψετε όλες τις γραμματοσειρές σε καμπύλες (convert to curves) καθώς και τις bitmap εικόνες σε CMYK. Επίσης κατά την αποθήκευση επιλέξτε να αποθηκευτεί στην τελευταία έκδοση.

 

 

Adobe Illustrator (αρχεία .ai)

Εδώ επιλέξτε επίσης μετατροπή γραμματοσειρών σε καμπύλες και τυχόν ενσωματωμένες εικόνες σε μορφή CMYK. Η έκδοση στην οποία πρέπει να είναι αποθηκευμένο πρέπει να είναι το πολύ CS6.

 

 

Adobe Acrobat (αρχεία .pdf)

Η έκδοση που είναι πιο συμβατή με τα συστήματα μας είναι:
- PDF/X-3
- PDF Version 1.3 (Acrobat 4 compatible)
Κι εδώ καλό είναι να μην έχουμε γραμματοσειρές

 

 

Εικόνες (αρχεία bmp, tiff, jpg)

Εκτύπωση στα 300dpiΟι φωτογραφίες ή τα αρχεία που μας στέλνετε για να εκτυπωθούν πρέπει να είναι .bmp, .tif ή .jpg , να είναι οπωσδήποτε στα 300 dpi και να έχουν μετατραπεί σε χρωματικό μοντέλο CMYK. Να θυμάστε ότι φωτογραφίες που βρίσκετε μέσα από το Internet είναι συνήθως στα 72 dpi και RGB για να χρησιμοποιηθούν για έντυπα, κάρτες, αφίσες & άλλα... θα πρέπει να τις μετατρέψετε. Για μέγιστη ποιότητα μην προτιμάτε jpg.

 
4Πως μπορώ να παραγγείλω τις κάρτες μου;

Η διαδικασία παραγγελίας των καρτών σας είναι απλοποιημένη ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο εύκολο να ολοκληρώσετε την παραγγελία μας.

  • Επιλέγετε το είδος των καρτών που σας ενδιαφέρουν μέσα από τις κατηγορίες που εμφανίζονται στην κεντρική σελίδα του “My Karta”.
  • Βλέπετε δείγματα των καρτών που έχετε επιλέξει.
  • Βλέπετε τις πληροφορίες που αφορούν τις συγκεκριμένες κάρτες, όπως είναι η γενική περιγραφή, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το κοστολόγιο.
  • Συνεχίζετε στην φόρμα παραγγελίας όπου μας δηλώνετε τα στοιχεία επαφής μαζί σας, της ποσότητα και το είδος των καρτών που θέλετε, αν σας ενδιαφέρει μόνο η εκτύπωση ή και ο σχεδιασμός και μας αποστέλλετε το αρχείο προς εκτύπωση αν υπάρχει. Επιπλέον μας δηλώνετε στις παρατηρήσεις εάν υπάρχει κάτι ειδικό που θα πρέπει να προσέξουμε στην παραγγελία μας.
  • Λαμβάνετε από εμάς ένα απαντητικό email όπου επιβεβαιώνουμε την παραγγελία σας, συμφωνούμε το συνολικό κόστος και σας αποστέλλεται ο αριθμός παραγγελίας τον οποίο και θα πρέπει να χρησιμοποιείτε σε όλη τη συνεργασία μας. Σε περίπτωση που δεν μας έχετε δηλώσει email επικοινωνούμε μαζί σας τηλεφωνικά.
  • Προχωράτε στην εξόφληση της παραγγελίας σας και ενημερώνεστε για την ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας παραγωγής των καρτών σας.
  • Η εκτύπωση των καρτών σας πραγματοποιείται και μια ημέρα πριν ετοιμαστούν σας ενημερώνουμε για να κανονίσουμε την παραλαβή τους από εσάς.
  • Παραλαμβάνετε τις κάρτες σας με courier ή όποιον άλλο τρόπο επιλέξετε εσείς.
5Πότε θα παραλάβω τις κάρτες μου;

Οι χρόνοι παράδοσης κυμαίνονται ανάλογα με την ποσότητα και κυρίως το είδος των καρτών που θέλετε να εκτυπώσετε. Ο ελάχιστος χρόνος παράδοσης είναι 1-2 εργάσιμες ημέρες σε περίπτωση που η εκτύπωση γίνει σε ψηφιακό τυπογραφείο. Ο χρόνος παράδοσης για την κλασική εκτύπωση offset που χρησιμοποιούμε για 1.000 τεμάχια και άνω είναι 5-7 εργάσιμες ημέρες, ενώ σε περίπτωση που υπάρχουν ειδικές εργασίες (τοπικό UV, χρυσοτυπία, ανάγλυφο κλπ.) ο χρόνος παράδοσης είναι 15-20 εργάσιμες ημέρες. Κατά την επιβεβαίωση της παραγγελίας σας θα σας ενημερώσουμε και για τον ακριβή χρόνο παράδοσης της παραγγελίας σας.

6Πως θα παραλάβω τις κάρτες μου;

Η αποστολή των καρτών γίνεται με ETLA Courier σε όλη την Ελλάδα. Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η εκτύπωση των καρτών σας, την επόμενη ημέρα θα σας αποσταλούν με την courier. Εάν προτιμάτε κάποιο άλλο τρόπο αποστολής όπως ΚΤΕΛ, μεταφορική, ταχυδρομείο κλπ. μπορείτε να μας ενημερώσετε σχετικά και να σας αποσταλούν. Με τους υπόλοιπους τρόπους το κόστος διαφοροποιείται και εξαρτάται από τον τρόπο αποστολής.

7Ποιο είναι το κόστος αποστολής των καρτών μου;

Η αποστολή των καρτών γίνεται με ETLA Courier και το κόστος αποστολής τους είναι:

Για αποστολή μέχρι 2.000 τεμ. καρτών: 4€.

Για αποστολή κάθε επιπλέον χιλιάδας καρτών: 3€.

8Πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας;

Η παρούσα ιστοσελίδα ανήκει στην εταιρία IMAGE Διαφημιστική και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα στην παρακάτω διεύθυνση.

Η εταιρία δραστηριοποιείται από το 2000 στον χώρο της έντυπης και ηλεκτρονικής διαφήμισης και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην περιοχή της Ηπείρου. Οι εκτυπώσεις των καρτών πραγματοποιούνται σε σύγχρονες εκτυπωτικές μονάδες που πληρούν τα τελευταία στάνταρ στην ψηφιακή και offset εκτύπωση, παρέχοντας αποτελέσματα που είναι απόλυτα ικανοποιητικά για όλους τους πελάτες μας.

 

 

IMAGE Διαφημιστική

Κερκύρας 23 - Ιωάννινα
Τηλ: 26510-68500
Email: info@mykarta.gr - info@imagemag.gr
Web: www.mykarta.gr - www.imagemag.gr

9Σε ποιους απευθύνεστε εκτός από τις επιχειρήσεις;

Απευθυνόμαστε σε τρείς διαφορετικές κατηγορίες πελατών, και εξυπηρετούμε πλήρως τις ανάγκες τους για την εκτύπωση επαγγελματικών καρτών:

 

 

Όσους έχουν φτιάξει ξανά επαγγελματική κάρτα

Εξυπηρετούμε όσους επαγγελματίες έχουν φτιάξει σε κάποια προηγούμενη συνεργασία τους επαγγελματική κάρτα και έχουν έτοιμο το αρχείο προς εκτύπωση, ή διαθέτουν την έμπνευση και τις γνώσεις για να δημιουργήσουν μόνοι τους την επαγγελματική τους κάρτα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει έτοιμο και στο σωστό format το ηλεκτρονικό αρχείο και όχι απλά μια φωτογραφία του εικαστικού ή μία παλιά εκτυπωμένη κάρτα. Σε περίπτωση που υπάρχει έτοιμο το ηλεκτρονικό αρχείο, δεν υπάρχει κόστος σχεδιασμού, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρχει έτοιμο ηλεκτρονικό αρχείο, ο πελάτης επιβαρύνεται με το κόστος επανασχεδιασμού ανάλογα με τις τιμές που αναφέρονται στον τιμοκατάλογό μας.

 

 

Όσους δεν έχουν φτιάξει ποτέ επαγγελματική κάρτα

Εξυπηρετούμε όλους εσάς που δεν έχετε το χρόνο ή την δυνατότητα να δημιουργήσει κάποιος την μακέτα σας. Η δημιουργική μας ομάδα απαρτίζεται από γραφίστες με μεγάλη εμπειρία που σας εγγυάται την δημιουργία της κάρτας σας έτσι ώστε να είναι μοντέρνα αισθητικά και διαχρονική στο πέρασμα του χρόνου, σε πρώτη φάση η επιλογή της κάρτας θα γίνει από προσχέδια που θα ετοιμάσουμε για εσάς για την επιχείρησή σας και θα είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας. Έτσι εσείς θα επιλέξετε μέσα από αυτά και εμείς μετά αναλαμβάνουμε να φέρουμε την μακέτα ακριβώς στα μέτρα σας. Σε αυτή την περίπτωση το κόστος σχεδιασμού της κάρτας επιβαρύνει τον πελάτη ανάλογα με τις τιμές που αναφέρονται στον τιμοκατάλογό μας.

 

 

Όσους είναι γραφίστες ή διαφημιστές

Συνεργαζόμαστε με όλους εσάς τους γραφίστες και διαφημιστές από όλη την Ελλάδα που έχετε ήδη δημιουργήσει το εικαστικό για τους πελάτες σας και ενδιαφέρεστε για την παραγωγή των επαγγελματικών τους καρτών, με ποιοτικά αποτελέσματα, οικονομικές τιμές και αυστηρούς χρόνους παράδοσης. Τα αρχεία που μας αποστέλλετε πρέπει να είναι έτοιμα για εκτύπωση σε ηλεκτρονική μορφή. Οι γραφίστες και διαφημιστές που είναι μόνιμοι συνεργάτες του My Karta επωφελούνται εκπτώσεων που αυξάνονται ανάλογα με τον τζίρο τους.